Μην κρίνεις για να μην κριθείς

Καθημερινά μπαίνουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε τα ρούχα κάποιου, να κοροϊδέψουμε έναν περαστικό που δεν μας αρέσει το στυλ του, να κατακρίνουμε μια “φίλη” για κάτι που έκανε. Πραγματικά έχουμε διερωτηθεί τι μπορεί να κρύβει ο κάθε άνθρωπος μέσα του;

Πολλές φορές έχω παρασυρθεί να μπω στο τριπάκι του κουτσομπολιού, να σχολιάσω τον οποιοδήποτε γιατί πολύ απλά δεν μου γεμίζει το μάτι. Έχω πέσει πολλές φορές στην παγίδα αυτή μέχρι την στιγμή που συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι δεν ορίζουν την ζωή τους, ζουν κάποιες καταστάσεις που τους καθορίζουν. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να έζησε κάποιος, τι κρύβει κάποιος πραγματικά πίσω από αυτό που βλέπουμε εμείς.

Η αρχή για μια πιο ήρεμη ζωή είναι να βλέπουμε πιο βαθιά τους ανθρώπους, να συμπεριφερόμαστε όπως θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται.

Συνήθως οι άνθρωποι κατακρίνουν τους άλλους για να γλιτώσουν από τα δικά τους προβλήματα, για να ξεφύγουν από δικά τους λάθη κάνουν τα λάθη των άλλων να φαίνονται χειρότερα, ενώ μπορούν απλά να τα αποδεχτούν και να προχωρήσουν.Εικόνα

Να θυμάσαι: “Μην κρίνεις για να μην κριθείς” και ότι ποτέ δεν ξέρουμε τι έζησε πραγματικά ο κάθε άνθρωπος και τι κρύβει πίσω από την “μάσκα” που φορά καθημερινά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s